El consumidor prefereix un packaging reciclable, biodegradable i d’un sol ús

Cada vegada s'aposta més per un packaging més simple i respectuós amb el medi ambient

The Nielsen Company és una companyia global de informació y medis, líder mundial en investigació de mercats i màrqueting, que realitza un estudi sobre la consciència ecològica mundial dues vegades a l’any.ecologia

Al 2008, els resultats d’aquest estudi mostraven que la meitat dels consumidors mundials prescindiria de “l’empaquetat de conveniència” per protegir el medi ambient. Un 49% dels enquestats prescindiria del packaging dissenyat per ampliar i emmagatzemar fàcilment dins la llar; el 48% s’abstindria d’utilitzar el packaging que pot utilitzar-se per a preparar els aliments o com a recipients reutilitzables; i el 47% prescindiria d’utilitzar els envasos dissenyats per transportar amb facilitat.

clip_image002_026

La consciència ecològica resulta clarament establerta entre els consumidors: només 1 de cada 10 consumidors de tot el món no es mostra disposat a prescindir de cap aspecte del packaging a favor del medi ambient.

A Espanya, els participants en l’estudi mostren una consciència ecològica amb percentatges similars a les mitjanes globals.

Una altre conclusió que extreu aquest estudi és que la cultura, l’estil d vida i els hàbits de compra són aspectes que condicionen les preferències d’empaquetatge de cada país. I per tant, és una cosa que els fabricants de productes de gran consum han de tenir en compte, tal i com afirma Patrick Dodd, president de The Nielsen Company a Europa.

Nova Zelanda apareix com la nació amb més disposició a prescindir de tot tipus de packaging pel medi ambient. Un alt nivell de consciència ecològica que es mostra amb la venta de bosses reciclables en els supermercats o amb la recollida setmanal de deixalles reciclables establerta per les autoritats locals en la majoria de ciutats.

Per altra banda, els consumidors tailandesos (un 27%) van encapçalar les llistes mundials respecte a la nació menys disposada a renunciar a algun aspecte del empaquetatge a favor del medi ambient, seguits dels japonesos (16%).

Segons Dodd, el menjar tradicional i els hàbits de compra són factors destacats en l’elecció del packaging.

Actualment, el packaging ecològic pot no ser prioritari pels compradors, però està clar que cada vegada té més importància i el sector alimentari no ho pot passar per alt. De fet, el percentatge de consumidors que van afirmar estar “molt” conscienciats sobre els residus associats al packaging va augmentar del 31% al 40% entre maig i novembre del 2007.

En països amb una major consciència ecològica, els estudis Nielsen revelen que el consumidor prefereix un packaging reciclable, biodegradable i d’un sol ús que es pugui llançar de forma segura.

Font: http://es.nielsen.com/news/20080318.shtml

A Pick D Pack som conscients d'aquest augment de la consciència ecològica global i no volem passar-ho per alt, per això oferim probablement la gama més àmplia de packaging biodegradable.

Disposem de tot tipus d'envasos fets amb materials com: palmera, polpa, cartró... per a que pugueu escollir els més adequats per als vostres establiments. Veniu a conèixer tota la nostra gama de packaging biodegradable al punt de venta de Pick D Pack (Av. la Ferreria, 28, Montcada i Reixac).

DUNI20130718_0049_sketch